Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gesztenye golyók

Szarka Csaba - 2022. 01. 16. 19:45:00
Gesztenye golyók
Gesztenye, csokoládé és meggy egy falatba sűrítve, könnyű házi tejszínhabbal kínálva igazán felejthetetlenné teszi az asztalnál eltöltött időt, és ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.

Összetevők: 

250 g gesztenyemassza

250 g tortabevonó csokoládé

0,5 dl étolaj

10 szem kimagozott meggy 

2 dl tejszín

1 csomag habfix

Elkészítés: 

1. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a meggy szemeket.

2. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót.

3. A gesztenye masszát 10 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formálunk belőlük, mindegyik közepébe egy-egy meggyszemet helyezünk.

4. A megolvasztott csokoládéba belekeverjük az étolajat úgy, hogy azt felvegye.

5. Előkészítünk egy csepegtető rácsot (gitter rács), vagy ha nincs, akkor egy sütőpapírral letakart tálcát.

6. A golyókat bemártjuk a csokoládéba és a tálcára / rácsra helyezzük, majd hagyjuk megdermedni a hűtőben.

7. Ízlés szerint dekoráljuk.

8. Felverjük a tejszínt kemény habbá, majd hozzáadjuk a habfixet, amivel még tovább keverjük, hogy jól eloszlódjon.

9. Kreatívan tálaljuk, pl. egy hozzáillő szép Easy Life desszert tányéron... :-)