Gesztenye golyók
Összetevők:
250 g gesztenyemassza
250 g tortabevonó csokoládé
0,5 dl étolaj
10 szem kimagozott meggy
2 dl tejszín
1 csomag habfix
Elkészítés:
1. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a meggy szemeket.
2. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót.
3. A gesztenye masszát 10 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formálunk belőlük, mindegyik közepébe egy-egy meggyszemet helyezünk.
4. A megolvasztott csokoládéba belekeverjük az étolajat úgy, hogy azt felvegye.
5. Előkészítünk egy csepegtető rácsot (gitter rács), vagy ha nincs, akkor egy sütőpapírral letakart tálcát.
6. A golyókat bemártjuk a csokoládéba és a tálcára / rácsra helyezzük, majd hagyjuk megdermedni a hűtőben.
7. Ízlés szerint dekoráljuk.
8. Felverjük a tejszínt kemény habbá, majd hozzáadjuk a habfixet, amivel még tovább keverjük, hogy jól eloszlódjon.
9. Kreatívan tálaljuk, pl. egy hozzáillő szép Easy Life desszert tányéron... :-)