Mézeskalács
Összetevők:
- 25 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 1 ek. mézes fűszer keverék
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
Máz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A mézet, vajat, cukrot, folyamatosan kevergetve lábasban megolvasztjuk.
2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a megolvasztott mézes masszát, a fűszert, a citromhéjat és a tojásokat és jól összedolgozzuk.
3. A tésztát 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára folpackkal letakarva hűtőbe tesszük.
4. Sütés előtt a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 200'C-ra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.