Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézeskalács

Angi - családi recept - 2021. 12. 08. 20:15:00
Mézeskalács
Azonnal ehető, nem kőkemény és könnyen elkészíthető mézeskalács nemcsak karácsonyra. 

Összetevők:

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mézes fűszer keverék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája

Máz: 

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés: 

1. A mézet, vajat, cukrot, folyamatosan kevergetve lábasban megolvasztjuk.

2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a megolvasztott mézes masszát, a fűszert, a citromhéjat és a tojásokat és jól összedolgozzuk.

3. A tésztát 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára folpackkal letakarva hűtőbe tesszük.

4. Sütés előtt a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 200'C-ra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.