Karfiol steak
Összetevők:
1 kis szerecsendió
4 csipet fekete bors
5 szefűszeg
½ rúd fahéj
4 csipet köménymag
3 csipet koriander
1 csipet kardamom
6 csipet édes paprika
5 kanál olíva olaj
1 fej közepes karfiol
Elkészítés:
1. Helyezd az összes fűszert a fűszerdarálóba vagy mozsárba, és vágd apróra. Tegyél félre 4 evőkanál fűszerkeveréket, és keverd össze az olívaolajjal, hogy kissé folyós krém állagú legyen.
2. Távolítsd el a leveleket a karfiolról (a legkisebb, legfinomabb leveleket a karfiollal együtt meg lehet főzni). Vágd le az alját, hogy a karfiol stabilan álljon a munkafelületen. Vágj 2 vastag szeletet, vagy 3 közepes szeletet a karfiol közepéből.
3. Melegítsd elő a kontakt grillt 200°C-ra.
4. Kend be egyenletesen a karfiolszeleteket a fűszerkeverékkel, majd helyezd őket az előmelegített grill lapra, és csukd rá a felső sütőlapot. Süsd 5 percig.
Elkészítés után azonnal tálalható... jó étvágyat!