Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sárgarépakrém

Reisinger Magdolna - 2022. 01. 10. 17:55:49
Sárgarépakrém
A sárgarépakrém, béta-karotin tartalmával véd a szabad gyökökkel szemben, csökkenti a rák kockázatát és A vitaminná alakulva segíti a látást. Kiváló helyettesítője a vajnak vagy a margarinnak. Emellett még finom is.

Összetevők: 

2 szál nagyobb sárgarépa

1-2. ek. vegamix (vagy ízlés szerinti fűszer keverék)

1 db füstölt tofu (30 dkg)

2-3 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

1 csipet só (ízlés szerint)

1-2 tk. szezámmag

 

Elkészítés:

1. A répát meghámozzuk, majd egészben fűszeres vízben megfőzzük.

2. Közben aprítógépbe tesszük a tofut, a meghámozott fokhagyma gerezdeket, az olíva olajat és szezámmagot. 

3. A megfőtt répát kisebb darabokra vágjuk és azt is beledobjuk az aprítógépbe, majd az egészet krémes állagúra aprítjuk/turmixoljuk. Ízlés szerint sóval tovább ízesítjük.

4. Turmixolás után azonnal tálaljuk. Teljes kiőrlésű kenyérrel, nyers zöldségekkel kínáljuk.

 

Forrás: A tavasz ízei - vegán szakácskönyv 

További receptek Reisinger Magditól: www.magdireceptek.blogspot.com