Sárgarépakrém
Összetevők:
2 szál nagyobb sárgarépa
1-2. ek. vegamix (vagy ízlés szerinti fűszer keverék)
1 db füstölt tofu (30 dkg)
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 csipet só (ízlés szerint)
1-2 tk. szezámmag
Elkészítés:
1. A répát meghámozzuk, majd egészben fűszeres vízben megfőzzük.
2. Közben aprítógépbe tesszük a tofut, a meghámozott fokhagyma gerezdeket, az olíva olajat és szezámmagot.
3. A megfőtt répát kisebb darabokra vágjuk és azt is beledobjuk az aprítógépbe, majd az egészet krémes állagúra aprítjuk/turmixoljuk. Ízlés szerint sóval tovább ízesítjük.
4. Turmixolás után azonnal tálaljuk. Teljes kiőrlésű kenyérrel, nyers zöldségekkel kínáljuk.
Forrás: A tavasz ízei - vegán szakácskönyv
További receptek Reisinger Magditól: www.magdireceptek.blogspot.com